Workshop-uri

1. Evaluare nutrițională: Workshop hands-on

Evaluarea nutrițională reprezintă prima etapă a terapiei medicale nutriționale. Aceasta setează premisele unui diagnostic corect și a unui intervenții cu rezultate optime.

Parametri ce pot fi măsurați de către dietetician sunt numeroși și este important ca ei să fie cunoscuți atât de dietetician, cât și de restul membrilor echipei medicale.

În acest sens, în completarea sesiunilor științifice din cadrul Conferinței interdisciplinare – Rolul nutriției în profilaxia și tratamentul bolilor cronice și oncologice, propunem o sesiune hands-on în care atât dieteticienii, precum și medicii prezenți să exerseze diferite tipuri de măsurători recomandate în cadrul evaluării nutriționale, să le interpreteze și să le discute utilitatea.

Workshopul permite participarea a 30 de persoane, are o durată de 1h40 și este susținut de dieteticieni cu experiență și personal instruit în folosirea aparatelor și a metodelor abordate.

2. Colaborarea medic-dietetician în abordarea pacientului cu diverse patologii

Bolile inflamatorii intestinale, bolile autoimune si sindromul metabolic  reprezintă probleme cu care se confruntă numeroși pacienți și care aduc provocări majore specialiștilor dedicați.

Abordarea lor de către fiecare profesie medicală în parte este complexă, iar pentru o coordonare optimă este nevoie atât de cunoașterea competențelor și a strategiilor colegilor de echipă, cât și de comunicare și exercițiu.

În acest sens, în completarea sesiunilor științifice din cadrul Conferinței interdisciplinare – Rolul nutriției în profilaxia și tratamentul bolilor cronice și oncologice, propunem un workshop care să creeze contextul dialogului între profesii, constituind un exercitiu de abordare multidisciplinară a patologiilor discutate în cadrul conferinței.

Participanții vor discuta cazuri clinice cu patologiile:

  • Tiroidita
  • Sindromul intestinului iritabil
  • Obezitate cu rezistență la insulină

pentru care vor concepe un plan de intervenție din perspectiva tuturor profesiilor implicate.

Workshopul permite participarea a 30 de persoane, are o durată de 1h40 și este coordonat de dieteticieni și medici cu experiență în patologiile abordate.

 

3. Abordarea pacientului în echipa multidisciplinară

Abordarea pacientului oncologic constituie o provocare pentru toți membrii echipei multidisciplinare. Pe lângă multitudinea de abordări vehiculate, presiunea bolii sau stresul pacientului fac coordonarea echipei extrem de dificilă, dar extrem de importantă.

În acest sens, în completarea sesiunilor științifice din cadrul Conferinței interdisciplinare – Rolul nutriției în profilaxia și tratamentul bolilor cronice și oncologice, propunem un workshop care să abordeze problema pacientului oncologic, de la opțiuni moderne de screening la strategii de intervenție abordate din perspectiva fiecărei profesii: medic, dietetician, asistent, psiholog sau kinetoterapeut.

În cadrul workshopului, participanții vor interactiona cu echipa multidisciplinara prezenta în sală, vor înțelege și vor aprofunda strategiile disponibile de screening sau de susținere a pacientului oncologic.

Workshopul permite participarea a 30 de persoane, are o durată de 1h40 și este sustinut de specialisti formând o echipă multidisciplinară complexă: medic, dietetician, asistent, psiholog și kinetoterapeut, toți cu experiență în domeniul oncologic.

 

DESIGN YOUR TRAVEL SRL | str. Victor Babeş, nr. 3, biroul B, Cluj-Napoca, România | RO33853977, J12/3366/2014

Termeni si conditii